Stalin skapte Holodomor - Putin årsak til folkemord nr 2 ?

holodomor oslo 21Holodomor - ordet består av to ord: Holod for hunger og Moryty som står for drap / tilintetgjørelse. Det handler om en forbrytelse - en kunstig, organisert hungersnød som har kostet flere millioner av ukrainske liv og sultet en nasjon med bønder. Ukraina var i disse år, 1931-32 også Europas kornkammer.

Write comment (0 Comments)

Det første ukrainske minnesmerke i Norge

minnesmerke

Den ukrainas ambassadøren Viacheslav Yatsiuk avduket lørdag 14. mai det første ukrainske minnesmerke over den ukrainske innsatsen i Norge under 2. verdenskrig. Dette er det første ukrainske minnesmerke som er reist overhode i Norge, til tross for at ukrainske soldater gjorde en heltemodig innsats i frigjøringen av Norge og mange ofret sitt liv.

Write comment (0 Comments)

Program for ambassadør-besøket i Lyngdal

norway ambassador viacheslav yatsiuk
Ukrainas ambassdør til Norge, Viacheslav Yatsiuk, besøker Lyngdal 13. til 15. mai. Her finner du programmet.

Ankomst og mottagelse

Ambassadør Viacheslav Yatsiuk kommer til Lyngdal fredag 13. mai. Dette er programmet for besøkets første dag:

Kl. 12:

  • Ambassadøren ankommer Lyngdal rådhus og ønskes velkommen av ordfører Jan Kristensen.
  • Etter den offisielle mottagelsen spaserer følget til Lyngdal helsehus, hvor det serveres lunsj.

Kl. 12-13.30:

  • Livsglede for eldre har åpen kafé på helsehuset, med musikalske innslag.

Kl. 13:

  • Pressekonferanse på Lyngdal helsehus. Ved fint vær holdes denne utendørs.

Kl. 14-15:

  • Omvisning på Lyngdal helsehus.

 

 

Write comment (0 Comments)

Har i årevis bedt om ukrainsk minnesmerke i Oslo: - Er møtt av en mur med likegyldighet, sier ambassadør Viacheslav Yatsiuk

yatsiuk

Ved det sovjetisk-russiske minnesmerket på Vestre gravlund ligger 45 ukrainere som døde i tysk krigsfangenskap i Norge. — Det er hån mot ukrainere at de må legge ned krans ved det russiske minnesmerket, sier Per-Kaare Holdal til VårtOslo.

arnstein

Arnsten Linstad
JOURNALIST

PUBLISERT Mandag 14. mars 2022 - 22:22

 

Helt siden de russiske krigshandlingene i Donbass øst i Ukraina i 2014, samt Russlands invasjon og okkupasjon av Krim-halvøya samme år, har den ukrainske ambassaden i Oslo bedt om å få reise et eget minnesmerke over ukrainere som falt i Norge under andre verdenskrig.

En av de norske støttespillerne i disse årene har vært Per-Kaare Holdal i organisasjonen Support to the people of Ukraine.

Write comment (0 Comments)

Støttemarkering i Lyngdal kommune lørdag 5. mars

Lørdag 5. mars kl. 12 arrangerer vi en støttemarkering for fred i Ukraina.   Arrangementet ledes av oss i Support to the people of Ukraine i samarbeid med lokale krefter.  Både ordfører og kirkene i Lyngdal støtter opp.

Velkommen også du.  La oss vise solidaritet til det hardt rammede befolkning i Ukraina, la oss stå skulder ved skulder til våre naboer i øst og våre medmennesker.

STøttemarkering 3

Om du ikke har flagg, så lag gjerne et.  Flagget er blått øverst som himmelen og gul nede som Ukrainas frodige kornåkre.  Eller lag en plakat som du kan vise fram med støtte til det ukrainske folk.  Ansiktsmaling med ukrainas farger er også et fin måte å markere.

Write comment (0 Comments)