Til næringslivet i Lyngdal

BitterMemoryofChildhood

Minnearrangement i Lyngdal

3. desember 2022

 

I forbindelse med besøk til Lyngdal av dr. Liliia Honcharevych, Charge'd affær ved Ukrainas ambassade i Norge den 3. desember 2022 vil det bli arrangert 

  1. kl. 10.00 - et lukket møte med ordfører i Lyngdal og Charge'd affær ved Ukrainas ambassade i Norge
  2. kl. 12.00 - minnearrangement  i Lyngdal kulturhus
  3. kl. 15.30 - privat middag 

Vi inviterer dere til å delta på enten et eller flere arrangement.  I denne forbindelse søker vi i Support to the people of Ukraine - www.s2pu.com -  samarbeid.  Alle våre tidligere midler har gått til hjelp i Ukraina.  Vi søker derfor om sponsorhjelp og søker din bedrift om økonomisk hjelp til dette arrangementet til dekning av direkte utgifter.

Vi søker dere om inntil kr. 5.000 og et eventuelt overskudd vil gå til direkte innkjøp av aggregater, stearinlys og superundertøy som sendes uavkortet til Ukraina.  

Og vi har den glede å invitere deg til å delta i disse tre spesielle arrangementer dedikert til denne datoen, lørdag 3. desember.

Hvert år, vanligvis den fjerde lørdagen i november, minnes det internasjonale samfunnet de millioner av ofrene for Holodomor i 1932-1933 i Ukraina – et av de største folkemordene i menneskets historie organisert av det sovjetiske totalitære regimet mot det ukrainske folket.  

3. desember (lørdag) kl. 12 vil minneseremonien Holodomor finne sted i Lyngdal kulturhus.

Det blir satt stor pris på om du bekrefter sponsorhjelp og eventuelt deltakelse på 1. lukket møte, seminar og privat middag til e-postadressen   innen 26. november. Alle sponsorer får takk i programmet.

 

Tentativt program i Lyngdal kulturhus og Klokkegården

12.00 - Velkommen ved ordfører i Lyngdal Jan Kristensen

12.15 - Hva er Holodomor - Per-Kaare Holdal, Support to the people of Ukraine

12.30 - Kulturinnslag 

12.40 - Anerkjennelse av Holodomor som folkemord, hvorfor er det så viktig ?

13.00 - Pause 

13:30 - Status på grunn av den brutale krigen fra Russland - Dr. Liliia Honcharevych, Charge'd affær ved Ukrainas ambassade i Norge

14:00 - Utdeling av fakkel 

14:15 - Fakkeltog til Klokkergården

15:00 - Den Ukrainske nasjonalsangen - musiker Kaldo Kiis

 - tenning av fakkel og nedleggelse av kornaks ved det ukrainske

             minnesmerke i Klokkergården

- minnetale ved ordfører i Lyngdal Jan Kristensen og Dr. Liliia Honcharevych – Charge'd affær ved Ukrainas ambassade i Norge

15:30 Slutt (det kan bli små endringer i programmet)

 

Lyngdal kommune var den første i Norge som reiste et ukrainsk minnesmerke over den innsats som ukrainske soldater gjorde for oss under 2. verdenskrig.  Lyngdal har vist en solidaritet og støtte til den ukrainske folket som er beundringsverdi. 

 

Med hilsen

for Support to the people of Ukraine

Per-Kaare Holdal

Romsåslia 5

4580 Lyngdal

Epost:

 

Comments powered by CComment