Stalin skapte Holodomor - Putin årsak til folkemord nr 2 ?

holodomor oslo 21Holodomor - ordet består av to ord: Holod for hunger og Moryty som står for drap / tilintetgjørelse. Det handler om en forbrytelse - en kunstig, organisert hungersnød som har kostet flere millioner av ukrainske liv og sultet en nasjon med bønder. Ukraina var i disse år, 1931-32 også Europas kornkammer.

Denne umenneskelig og uhyrlig handling av Josef Stalin, som ønsket å fjerne motstanden i den ukrainske befolkningen som protesterte mot tvangskollektiviseringen og Stalin hadde som mål å ødeleggelse det kulturelle og religiøse ukrainske liv.  Fremfor alt er det nettopp den landlige befolkningen, bønder som ivaretok sin kultur, tradisjoner og språk. Disse ukrainske bøndene avviste tvungen kollektivisering og utryddelse av den ukrainske livsstilen og kulturen.

For endelig å bryte disse motstanderne har sovjetregimet uttalt en spesielt perfeksjonell, men effektiv tiltak. Stalin fikk vedtatt loven som  tvang alle bøndene til å levere sine avlinger. De fikk ikke lov til å holde noe til mat for seg selv og sin familie. Mens tusenvis av mennesker døde hver dag, ble korn solgt i utlandet. Husdyr ble også konfiskert. Hussøk var dagens orden for å sjekke om noen andre hadde skjult noe spiselig et sted, hvilket folk naturlig gjorde. Alle som ble fanget, ble enten drept umiddelbart eller tatt til fengselleirer i Sibir. Tallet forskere er kommet fram til er ca. 7 millioner mennesker som mistet livet - Holodomor.

Putin’s tyrraniske krig mot sine naboer i Ukraina kan være innledningen til Holodomor II.  Den siviliserte verden har et ansvar for å unngå dette.

Til tross for at Ukraina i utgangspunktet har om lag 40 millioner innbyggere, står landet normalt sett for korn- og matproduksjon som når flere hundre millioner mennesker.  I dag blokkeres havnene ved Svartehavet og hindrer eksport av Ukrainas kornkammer, jordene minelegges og bønder må søke ly når alarmen går.  

Ukraina har ved gjentatte forsøk prøvd å eksportere kornet ut av landet via andre utfartsårer, som tog, langs veier og ved hjelp av elvehavner. Russernes konstante bombardering gjør arbeidet vanskelig. Flere kritiske knutepunkter langs veien ut av Ukraina mot vest, er ødelagt av russiske bombeangrep. Blant annet har den eneste aktuelle jernbanestrekningen i sør, som går ut av Ukraina i vest, blitt bombet.  Russland har lagt ut mellom 400 og 500 miner fra sovjettiden i Svartehavet, som hindrer eksport, hevder ukrainske myndigheter.

Verdens matvareprogram-sjefen, David Beasley, kom nylig med en klar beskjed – direkte til Vladimir Putin, og ba han om å la skip med korn få forlate ukrainske havner – for å hindre millioner av sultdødsfall.  Verdens leder må følge dette opp og stoppe de tyranniske handlingene av regime i Russland. – Hvis du i det hele tatt har noe hjerte for resten av verden, uansett hva du føler for Ukraina, må du åpne opp disse havnene, sa Beasley til CNN tidligere denne måneden

Å drepe folk er alltid grusomme - å drepe folk med sult er absolutt en av de mest opprørende og grusomme metoder / forbrytelser som er tenkelige. Putin må stoppes av det internajonale samfunnet.

Relaterte artikler:

Comments powered by CComment