Appell for barna til våre politikere

crying girl 1597x898

 

Vi har sent et brev til alle norske politiske parti for å få tilbakemelding om hva de gjør for å hindre flere tragedier og drepte i Øst-Ukraina.  Etter syv år med konflikt lever kvinner og barn i det østlige Ukraina fortsatt midt i en krigssone.  De blir skadet, traumatiskert og drept.

 

Konflikten setter sivile, barn og kvinner, midt i krigsonen: Regelmessige brudd på våpenhvile skader hjem og sosial infrastruktur, fører til menneskelige tragedier og begrenser tilgangen til helsetjenester, noe som truer barns mentale og fysiske velvære.

Coronavirus sykdommen 2019 (COVID-19) har gitt flere utfordringer for de allerede svake helsetjenestene.


I 2021 ber vi våre politikere i Norge ta barns sikkerhet på alvor og gjøre en innsats for å stoppe denne elendigheten til over 820 000 mennesker.

Vi i S2pU har skrevet til alle norske politiske parti på Stortinget fredag 12. mars i år og etterlyst hva de gjør eller kan gjøre for å stoppe denne tragedien som skjer i Øst-Europa.

Så langt har vi fått disse tilbakemeldingene:

 1. Takk for e-post og innspill til Arbeiderpartiets stortingsgruppe!
  Innspillet er videresendt til Arbeiderpartiets representanter i Utenriks- og forsvarskomiteen.
   
  Vennlig hilsen
  Gørild Sæland
  Administrasjonsrådgiver Arbeiderpartiets stortingsgruppe
   
 2. Takk for en viktig henvendelse til KrF.
  Det ser dessverre ut for at medienes flomlys i perioder er flyttet fra den omstridte konflikten i Øst-Ukraina til andre store konflikter. Vi vet om sanksjonene og uroen i Øst-Ukraina, men dere har et annet og viktig fokus i brevet som fortjener en oppfølging, nemlig barna.
  Jeg forutsetter at UD, regjeringen og minister gjør hva de kan i samråd med allierte for å påvirke situasjonen, men er personlig ikke helt oppdatert. Jeg ønsker derfor å innhente flere opplysninger om saken for å se om det er noe vi kan gjøre ytterligere, så takk for brevet. Vi har også anledning å ta dette opp internt i regjeringssammenheng. Uansett vil det gi vår fraksjon økt kunnskap om forholdene.
  Jeg har personlig et forhold til Ukraina ved å ha kjørt ungdom til Korosten 3 ganger i forbindelse med humanitær hjelp fra videregående skoler i min region gjennom organisasjonen THK ("Tro, håp og kjærlighet"). Organsisasjonen driver veldig aktivt og har tur ned med fullastet vogntog omtrent annenhver uke. Mye av hjelpen går til mor-barn-senter og andre tiltak på bakken, blant annet levering av mange ambulanser, brannbiler etc.
   
  Vennlig hilsen
  Geir Sigbjørn Toskedal
  Stortingsrepresentant, KrF
  Utenriks- og forsvarskomiteen

Vi venter nå spent på tilbakemeldingene fra de øvrige partiene, samt den videre oppfølging fra de 2 partiene som har respondert. 

Vi håper virkelig at våre sentrale politikere vet om elendigheten som skjer i Øst-Ukraina og gjør en innsats internasjonalt for å stoppe Russlands krig mot uskyldige mennesker, samt hjelpe barna som lever midt i krigssonen. 

1

More information in english

Comments powered by CComment