Terroren rammet igjen Ukraina

KryvyiRihEt russisk angrep mot Kryvyi Rih den 12. mars startet en brann i en boligbygning og fem personer ble drept, sa Oleksandr Vilkul, lederen av byens militæradministrasjon, og andre tjenestemenn til avisen Kyiv Independent.
 
Minst tre missiltreff ble registrert i byen, hvorav ett var rettet mot en ni-etasjers bygning og en annen traff taket på en fem-etasjers bygning.  Redningsaksjonene ble avsluttet rundt klokken 22.00. lokal tid. Guvernør i Dnipropetrovsk Oblast Serhii Lysak sa at 44 mennesker ble såret. Minst 20 skadde voksne og ni barn er innlagt på sykehus. En to måneder gammel gutt og en 11 måneder gammel jente er blant de yngste pasientene.  En av de skadde døde på sykehuset i natt. I sin oppdatering 13. mars sa Lysak at antallet skadde har steget til 49.  Fire sårede er angivelig i alvorlig tilstand, og ni personer er reddet fra ruinene. Ifølge Vilkul døde en 47 år gammel kvinne på grunn av alvorlige skader på sykehus natten den 13. mars.
 
 KryvyiRih 2
 Foto fra sykehuset i Kryvyi Rih etter terrorangrepet 12. mars.
 
 

Hjelp oss å hjelpe
Dagfinn Kroslid, Barn fra Ukraina, gjør klar hjelpesendingen.  Sammen med Barn fra Ukraina gjør vi i s2pU klar en hjelpesending med medisinsk utstyr, diverse varme klær, rullestoler osv. Det er et fullt vogntog med ca 100 m3 og transporten til sørøstlige Ukraina koster kr. 45.000.
 
Vi ber deg være med å spleise på denne hjelpesendingen om du kan.  Mer informasjon her om hvordan du kan bidra i spleisen på transporten.
 
 

Comments powered by CComment