Lyngdal ordfører i møte med den ukrainske ambassadøren

I dag ble det avviklet et videomøte mellom den ukrainske ambassadøren Viacheslav Yatsiuk og Lyngdals ordfører Jan Kristiansen.  Ambassadøren takket Lyngdal og kommune-Norge for støtten til det ukrainske folket.  Lytt og se på videoen hvor ambassadøren forteller om slektskapet mellom ukrainere og nordmenn. 

norway ambassador viacheslav yatsiuk

 

ordforer lyngdla

 

 

 

 

 

 

Fantastisk innsats fra kommune-Norge

Søndag tok vi kontakt med ordføreren i Lyngdal kommune, Jan Kristiansen om han var med på å ta initiativet til å få Norges kommuner med en aksjon for å skaffe fram midler til medisinsk hjelp til Ukraina.

Ordføreren svarte umiddelbart "sett igang".

Brev til alle landets kommuner gikk ut på mandag formiddag med kort svarfrist og med oppfordring til å bidra med hjelp til sivilbefolkningen og til soldatene. Nå er status at vi nærmer oss 1 million kroner i og med at Trondheim kommune bevilger kr. 500.000 og Agder Fylkeskommune bevilger kr. 300.000. Og mange flere kommer med meldinger om positive vedtak.

Bestilling av utstyret går etter planen ut på torsdag og trailere er klare til å kjøre til grensen ved Ukraina eller aller helst inn i Ukraina. Men vi er klare også til de som ønsker å gi, slik at ny forsendelse kan gå i neste uke.  De trenger sårt av medisinsk utstyr og aggregat til sine sykehus.

Lyngdal kommunes ordfører og administrasjonen har vært til meget nødvendig hjelp som bokstavelig talt er skrikende.

Lyngdal kommune og kommune-Norge fortjener all honnør.

Image

Sponsors

Let us join and go for peace

Client 1