Støtte til Ukraina

English version

- Jeg har sett krigens elendighet, jeg har sett krigsforbrytelser mot kvinner og barn, jeg har sett ukrainere på flukt.  Jeg deltar aktivt i Ukrainas forsvarskamp som frivillig soldat, og jeg håper vi sammen kan hjelpe enda mer....

Support to the people of Ukraine inviterte til samarbeid med Sandra Andersen Eira fra Finnmark, og oppfordrer det norske folk og norske næringsliv til å gi en liten gave i støtte til Ukraina.  Inntektene går i sin helhet til hjelp i Ukraina.  Dette blir kanalisert gjennom vårt styre og våre medarbeidere i Ukraina.

All hjelp bidrar.

Image

Vi sender ny last til Ukraina

I samarbeid med Barn fra Ukraina skal vi fra Support to the people of Ukraine sende er transport på nærmere 100 kubikk med hjelpemidler.  Alt fra varme klær, sykehusutstyr, rullestoler, litt utstyr til forsvarsstyrkene og nettbrett til skolebarna og annet.

Foto til venstre viser Sandra i The Washington Post , sammen med viseforsvarsministeren i Ukraina, Hanna MailiarSandra støtter vår transport og hjelp til Ukraina.  Støtten fra Sandra og oss blir satt pris på i kampen for frihet og demokrati i Ukraina.

Vi planlegger flere transporter med hjelpesendinger.  En transport til Ukraina koster omtrent kr. 45.000 og vi ber deg hjelpe oss med spleise på transporten.  Vi kommer til å dokumentere med foto helt fra vi laster ombord i lastebilen, selve transporten og ikke minst ved mottaket.  Vi ber deg hjelpe oss og hjelpe her:

 

Vi fortsetter jobben med å støtte Ukraina i kampen for frihet og demokrati

Sammen med oss denne gang har vi fått Sandra Andersen Eira med oss.  Denne modige damen fra Finnmark gjør en fantastisk innsats i Ukraina. Etter krigsutbruddet i Ukraina, på våren 2022, reiste Eira til Ukraina og vervet seg i den ukrainske hæren.    

Fiskeren og den tidligere politikeren fra Finnmark risikerer livet i krigen i Ukraina. Landet har blitt hennes andre hjem. Mens verdens mektigste svikter Ukraina, holder Sandra ut ved fronten to år etter at hun vervet seg. 

 

Sandra melder til oss i s2pU at det er et stort behov for hjelpeartikler som medisiner (smertestillende blant annet), varme klær og lignende. Sandra sier at hun aldri var i tvil om at hun skulle bidra i Ukrainas frithetskamp.  Nå støtter hun vår innsamling til støtte til sivilbefolkning og humanitær hjelp.

Support to the people of Ukraine har et nært og godt samarbeid med den Ukrainske myndigheter.  Midler som kommer inn via donasjoner blir kanalisert gjennom vårt kontor i Ukraina og til det beste for Ukraina.

Men vi er avhengig av din støtte og nøl ikke med å ta kontakt med oss om du trenger mer informasjon.  Som bidragsyter er du medpå å støtte det ukrainske folket og deres kamp for fred, frihet og demokrati.

Hjelp oss å hjelpe

– En gang i tiden var det vi som trengte hjelp, og da var det de som stilte opp. Jeg føler at det er vår tid for å gi noe tilbake, sier Sandra Andersen Eira.

Vi fra Support to the people of Ukraine har deltatt i lang tid i Solidaritet og Partnerskap med kommuner i Ukraina.  Vi har fått god erfaring med hvilke behov for hjelp som trengs til både sivilbefolkningen og forsvarshæren.  Og i tillegg har vi fått direkte informasjon fra Sandra, og derfor er glade for at hun er på lag med oss i denne aksjonen for hjelp til Ukraina.  Hjelpen går først og fremst til humanitær utstyr og til mat med lang holdbarhet. Men vi håper at vi kan få nok også til datautstyr til barna som sitter i bomberom og gjennomfører skoledagen.

Sandra Andersen Eira har vært i Ukraina nesten siden krigen startet, med noen korte opphold i Norge. Mye har forandret seg.  

Da Putins hær gikk til fullskala krig i februar i 2022, var hun blant de første utlendingene som meldte seg til tjeneste og tok til våpen på ukrainsk side.  Mange fremmedkrigere snudde raskt og reiste hjem da de forsto krigens dødelige alvor. Men Sandra ble værende.

Vararepresentant til Sametinget, Sandra, har i 2 år kjempet på ukrainernes side i krigen mot Russland.   Behovet for hjelp er stort på til sivilbefolkningen som lider.  Sandras reise har ført henne til sentrum av konfliktsoner, inkludert slaget ved Moshchun nær Kyiv og frontlinjen i Mykolaiv. Hennes nåværende tjeneste sør i Ukraina understreker hennes urokkelige dedikasjon til å støtte Ukraina til seier og frihet. 

Det samme gjør hennes vilje til å støtte denne innsamlingsaksjonen.  Velkommen med.

Image
Image

Finnmarkingen har bakgrunn som helsefagarbeider og var først sanitetssoldat da hun ble sendt til nordfronten i Ukraina. Siden da har hun fått våpentrening, blant annet som skarpskytter.  Etter å ha vært i Kyiv-området, ble teamet Eira er del av, sendt til frontlinjen i sør. Eira sier at de andre i teamet har bakgrunn som spesialsoldater.