Norsk bevisst naivitet ?

andotten s2pu

Vi ble for noen dager siden oppmerksom på en bok som heter "Minnesmerket" av nåværende ordfører i Hasvik kommune i Finnmark.

Write comment (0 Comments)

Ukrainas bidrag til seier er udiskutabel - en avgjørende innsats i Norge.

1Ukraina betalte den største prisen for seier i andre verdenskrig. Som en viktig bidragsyter til den røde hæren og en viktig leverandør av industrielle ressurser i Sovjetunionen, pådro Ukraina seg det største antallet tap under andre verdenskrig. Russland har hevdet seieren for seg selv og har offisielt nektet den ukrainske rollen i kampen mot nazistene.

Write comment (0 Comments)

Søknad om å etablere et ukrainsk minnesmerke

Til det norske folk

- til alle kommunepolitikere

- til alle fylkespolitikere 

- til alle politiske parti på Stortinget

 

Vi søker med dette om å få tildelt et område i din kommune for å etablere et ukrainsk minnesmerke på norsk jord for den innsats de 1000-vis av ukrainere gjorde og som falt for et fritt Norge under den siste verdenskrig.  

Vi Support to the people of Ukraine har forsøkt å få forståelse hos Regjeringen for at Ukrainere fortjener et eget minnesmerke i Norge over de falne, de som gjorde en formidabel og uvurderlig innsats for et fritt Norge under 2. verdens krig.  Ukraina er et fritt folk, men Russland driver KRIG mot dette frie europiske nabolandet vårt.  Ukraina har aldri vært frivillig med i SovjetUnion.   Men vi har bare møtt en MUR av likegyldighet og ingen svar tilbake.

viking

En statue i hovedstaden Kyiv som viser vårt slektskap og forbindelse 1000 år tilbake.

I dag tillater de norske sentrale myndigheter seg å gi avslag på en søknad fra de ukrainske myndigheter om å få etablere et minnesmerke på Vestre Gravlund i Oslo med begrunnelse av at det allerede finnes et Sovjetisk minnesmerke !  Samtidig inviterer norske myndigheter ved flere anledninger både i nord og sør KUN russiske myndigheter til å markere freden.  Frigjøringen i Nord-Norge kan vi faktisk i stor grad også takke ukrainske soldater for !  Dette er dokumentert av forskere. Mer om ukrainsk innsats her.

Write comment (0 Comments)

Norge har gjort en stor urett mot det ukrainske minnet

oedelagte minnesmerkerNorske myndigheter har gjort en stor urett mot det ukrainske minnet.  Den innsatsen ukrainerne gjorde for Norge under 2. verdenskrig er aldri blitt verdsatt av norske myndigheter.  Tvert i mot, minnesmerkene som ukrainere selv reiste dagene etter krigen ble ødelagt av norske myndigheter som en del av Aksjon Asfalt.  De ble sprengt, knust og tilintetgjort.

Write comment (0 Comments)

Kjære norske venner!

norway ambassador viacheslav yatsiuk
Kjære norske venner!
Дорогі українки та українці Норвегії! (звернення українською нижче)
 
De siste årene har vi hatt en god tradisjon med felles markeringer sammen med medlemmer fra det ukrainske samfunnet i Norge, norske venner av Ukraina og diplomater fra den ukrainske ambassaden i Oslo på flere spesielt viktige datoer, hvorav den ene er minne- og forsoningsdagen 8. mai, også kjent som Norges frigjøringsdag.
Write comment (0 Comments)