Erklæring etter vår faglige samling

1Følgende erklæring er gitt etter vårt webinar i slutten av november 2020:

I dag har vi æren av å avgi den felles uttalelsen i anledning 87-årsjubileet for Holodomor 1932-1933 på vegne av Support to the people of Ukraine og det ukrainske samfunn i Norge.

Kjære folkevalgte :

Write comment (0 Comments)

Nobels fredspris og kampen mot at sult blir våpen i krig og konflikt

BitterMemoryofChildhoodDen 10. desember ble Nobels fredspris for 2020 tildelt Verdens matvareprogram (WFP) for deres innsats for å bekjempe sult, for deres bidrag til å bedre forholdene i konfliktområder, og for å være en drivende kraft i arbeidet med å forhindre at sult brukes som et våpen i krig og konflikt. Et absolutt tema som krever verdens oppmerksomhet.

Write comment (0 Comments)

Folkemordet behandlet i det norske Stortinget

3

 

I 2008 fikk daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre spørsmål om han ville ta initiativ til en bredest mulig internasjonal anerkjennelse av Holodomor som et folkemord på linje med Holocaust, og arbeide for at disse grufulle handlinger mot det ukrainske folk blir gjort allment kjent både i inn- og utland.  Svaret var meget overraskende.

Write comment (0 Comments)

Jonas Gahr Støre anerkjente ikke folkemordet

jonas g store

Jonas Gahr Støre nektet å anerkjenne Holodomor som folkemord da han fikk muligheten som utenriksminister i 2008.  Dette var å svikte minnet til de mange millioner som ble drept ved hjelp av sult i Ukraina.  I en tidsperiode på 17 måneder i årene 1932-33, regner en med at et sted mellom 6 til 10 millioner mennesker led sultedøden i et område som har blitt regnet som Europa sin brødkorg. 

Write comment (0 Comments)

Til Norge - Holodomor som folkemord

holodomor2

Hjelp oss å få norsk anerkjennelse av Holodomor 1932-1933 i Ukraina som folkemord.

Norge er et av landene som enda ikke har anerkjent Holodomor som folkemord.  Her er lenke til oversikt over de som har anerkjent Holodomor som folkemord.

Write comment (0 Comments)